Next Level - deleforældre: 

Sådan får du din EKS til at lytte, med 3-2-1 modellen

Hvorfor lytter din DELE-forælder ikke? 

Ræk lige hånden op, hvis du kender det her?

 • Det føles som om din mening om børnene ikke tæller, selvom du også er en ansvarlig forælder
 • Når du foreslår en ændring af jeres aftaler om børnene, kan det sjældent lade sig gøre fordi_____(Indsæt selv søforklaring).
 • Ideen om at få et nogenlunde gnidningsfrit samarbejde om børnene, der ikke dræner dig for energi,  virker mere eller mindre håbløst. 
 • Du er bekymret for, at de ting I er uenige om, kommer til at overskygge de ting, I kan enes om. Derfor har du ikke mod på at tage samtalen.  

Selvom du har de bedste intentioner og ønsker at tale med din eks om, hvordan I gør jeres børns hverdag bedre, orker du ikke ikke rigtigt. Du synes simpelthen ikke, du får ørenlyd - det føles som at tale til en mur.

Lær, hvordan du forvandler misforståelser til frugtbare samtaler, der sikrer dit barn en tryg hverdag.

3-2-1 modellen, er skræddersyet til  deleforældre, der vil have konstruktive samtaler om deres børns trivsel, men som af og til har svært ved at samarbejde.  Du lærer, hvordan samtaler, der er ved at løbe løbsk, kommer tilbage på sporet. Og du finder ud af, hvordan du håndterer at være uenige - også når det drejer sig om jeres fælles børn. 

Sådan bygger du dit fundament 

Call me by my name 

Få sat ord på den indre stemme, så den hjælper dig med at finde vejen til det gode samarbejde  - og ikke (bare) er negativ,  pessimistisk eller helt tavs.

Kluddermor  

Bliv mester i kluddermor - så du kan få kludret de samtaler op, der går skævt. Det giver dig modet til at få ryddet op i de misforståelser, der står i vejen for en tryggere hverdag for dit barn. 

FTF+H -modellen

Lær modellen, der giver dig det bedste udgangspunkt for at holde samtalen på sporet og blive lyttet til.  

FBI-style (og ja, FBI bruger metoden) 

Med FBI-metoden lærer du, at forhindre at samtalen eskalerer. Så behøver du ikke være bekymret for, at du eller samtalen kommer ud af kontrol.


 

 

Som forældre vil vil gerne mindske vores børns bekymringer, så de kan føles sig trygge og ubekymrede i hverdagen. Fundamentet for det er samarbejdet mellem jer forældre.  


Du er hovedpersonen - det er dig, der går til Next Level!

 

Åh nej, tænker du måske, min med-forælder er alt for svær at samarbejde med! 

(Det tror jeg gerne.....og jeg forestiller mig, din med-forælder synes det samme om dig :-).  


Måske føler du, du har prøvet ALT for at få ham eller hende til at forstå din side af sagen.

Forstå, hvorfor XYZ er bedst for jeres barn. Men lige meget, hjælper det.


I Kørekort til deleforældre  er det dig, der er hovedperson. Det betyder også, det er dig, der er ansvarlig for at ændre kurs, og dig, der først og fremmest skal ændre noget.  Jeg ved godt, det lyder ubehageligt, men tro mig, det virker!


Og lad os være helt ærlige - det eneste du har kontrol over, er dine egne handlinger.  Eller som jeg plejer at sige: "Hvis du kunne ændre på din eks, var I nok ikke blevet skilt".  


Er dit barn blevet familiens projektleder, fordi samarbejdet er svært?  

Ifølge Børns vilkår er en stressfaktorer for børn med 2 hjem, at de skal holede styr på mange små hverdagsting. Det kan forstyrrer dem i et trygt børneliv. Så - hvem tager egentlig ansvaret for dit barn får en tryg hverdag? 

 • "Har FAR fået besked om, at spejder er flyttet?"
 • Har MOR mon sagt ja til at jeg må tage med til farmors fødselsdag, den weekend jeg er hos hende?"
 • "Åh nej, jeg glemte mit balletskørt hos far igen! ".

Med "Sådan får du din eks til at lytte med 3-2-1-modellen" bliver du Next Level-deleforælder, og kan:    

 •  Lytte til din med-forælder uden at gå op i at få ret, men i stedet i, hvad der er bedst for jeres fælles børn.
 • Formulere dig, så din deleforælder lytter til dig, og din stemme bliver hørt, og dit perspektiv får værdi.
 • Konkret håndtere de samtaler,  du "får ond i maven" af at tænke på.Andre siger om Evas tilgang 

Da jeg indså min egen andel, fik jeg et bedre resultat

Jeg er blevet bevidst om, hvordan jeg selv kan stå i vejen for en god løsning. Min konklusion er også, at jeg er blevet bedre til holde fast i, at mit bidrag i mine børns liv er lige så værdifuldt som deres mors.

Per S. // far til en dreng og en pige // Journalist 

Det bedste er, jeg fik rå ro i maven, så jeg tør gøre det igen

Evas stemme var i mit hoved, og gjorde mig i stand til at holde fast i mine, rimelige krav. Det lykkedes mig at forhandle en bedre hverdagsløsning for vores familie. Det bedste var næsten at jeg ved, jeg kan gøre det igen, uden at være bekymret for, at min eks bliver formærmet eller sur. Nu har jeg lært at håndtere det. 

Anonym // mor til 2 piger //  Grafiker

Er kurset til dig?

Ikke noget for dig, der tænker
 • Med den eks, er der ikke noget at gøre 
 • Sådan har det altid været - det er er ikke noget at gøre ved! 
 • Hun bestemmer alligevel alt - det er nemmest på den måde
 • Alt kommer til den der venter.... 
 • Jeg gør, hvad jeg plejer, det er vel godt nok.
Noget for dig, der nogle gange:
 • Føler dig uretfærdigt behandlet af din eks. 
 • Har svært ved at formulere dig, så din eks faktisk forstår, hvad du mener. 
 • Oplever, din mening bliver fordrejet.  
 • Bliver mundlam, selvom du ved, dit input er vigtigt, når det gælder dine børn
 • Tænker, "han får ret, og jeg får fred" 
 • Er bekymret for, at din eks vil og kan fratage dig tid med børnene, hvis du ikke træder i karakter.
 • Har alt for mange destruktive skænderier

ASGER STEENHOLDT   //  Ledelseskonsulent og mægler

"Eva er eminent til at afdramatisere konflikter." 

På et professionelt plan vender jeg mig ofte til Eva for supervision i forhold til komplicerede samarbejder.

Som konfliktvejleder har Eva den indsigt, der skal til for at skelne mellem, hvad selve sagen er i konflikten, og hvordan relationen påvirker den. Når vi har fat på, hvordan de to forhold påvirker hinanden, er det nemmere at opløse en konflikt og få konkrete løsninger på bordet. Hun er eminent til at afdramatisere konflikter og kendetegnet ved at have både mod og tålmodighed til også at se de ting, der gør ondt. Jeg kan varmt anbefale hende som konfliktvejleder når samarbejdet halter eller i svære konfliktsituationer. 

Hop  med om bord!  

Skab grundlaget for et stabilt samarbejde med din med-forælder.

Det er først og fremmest konflikter og samarbejdsvanskeligheder, der står i vejen for et godt med-forældreskab

Det er ikke de praktiske udfordringer.

Er du træt af følelsen af at tale til en mur, konflikter der ligner hårdknuder eller din egen tavshed? Måske oplever du endda en snigende følelse af utilstrækkelighed og flovhed.  

Hop ombord i kurset!  Det handler 100% om, hvad du selv kan gøre.. "Sådan får du din EKS til at lytte" hjælper dig på vej med overkommelige øvelser, der hjælper dig med at ændre samtalen nu og her, så I får et stabilt samarbejde. 


Destruktive skænderier opstår, når du og din eks ikke lytter til hinanden, men har travlt med at få ret.

Du kommer i mål med action-kort og historier 

Kurset er bygget op af små øvelser, der hjælper dig med at forstå den teori,  der sætter dig i stand til at ændre dine samtaler.  

Hver lektion slutter med et "action-kort" til dig med de konkrete øvelser.

Undervejs møder du  Georg  og hans forældre Anna og Christian.  Historien Georg & gulerødderne hjælper dig med at huske pointerne. 

1

Action 1 - Lær at lytte, først og fremmest til dig selv!

I 1. modul får du styr på, hvad du går og siger til dig selv.  Det skal du have, for at finde ud af, hvordan du fremmer samarbejdet - og hvad det er, der spænder ben for din egen dagsorden. . Derfor skal du beskæftige dig med din indre stemme. Den stemme du hele tiden (ubevidst) forhandler med (Den der måske fortæller dig lige nu - at du har sgu ikke nogen indre stemme :-)). 

 • Lektion 1: Søg først at forstå - lær at lytte til din indre stemme
 • Lektion 2: Hvad stiller du op med din indre stemme? Bliv mester i at gøre din indre stemme til din nye bedste ven, der hjælper dig med at fokusere de svære samtaler. 
 • Lektion 3: Skru op for at skrue ned for stemmen (ikke for din eks). Find ud af, hvordan du på en frugtbar måde, beder din eks lytte til dig, når din indre stemme trænger sig på. 

2

Action 2 - Find ud af, hvordan du bliver værd at høre på? 

I  2. modul lærer du at beherske de forhold, der har indflydelse på, om din eks lytter til dig, så du bliver en synlig stemme i dine børns liv. Og selvfølgelig handler det igen om dig, og den indflydelse du har på hendes eller hans evne til at lytte.

 • Lektion 1: Opvarmning - Find ud af, hvad der skal til for at din medforælder har lyst til at lytte til dig.
 • Lektion 2: Kluddermor - Bliv mester i kluddermor, så du ved,  hvordan du kludrer samtalerne ud, så I får talt om det væsentlige

3

Action 3 - Bestå kørekortet, til en eks der lytter

I sidste modul 3, får du en række øvelser til, hvordan du får samtalen tilbage på sporet, uden at miste dig selv eller gå i flyverskjul. Du får konkrete formuleringer, der sætter dig i stand til at håndtere den svære samtale. Og hands on eksempler på, hvad du skal lytte efter i samtalen, for at bevare en ordentlig tone. 

 • Lektion 1: Aktiv lytning der flytter bjerge - FBI-modellen, der uden hokus pokus, får en eskalerende samtale helt ned på jorden.

Hej - jeg er din underviser 

I over 20 år har jeg beskæftiget mig professionelt med kommunikation, samarbejde og relationer. Jeg stod bl.a. bag den første danske samarbejdsplatform til skilsmisseforældre, 2hjem.dk.

Jeg er cand.mag. og medlem af foreningen, Center for konfliktløsning.

Jeg været hele vejen rundt i samarbejds-karrusellen  siden mine 2 piger var under 1 år. I dag er de voksne. Jeg kender alle tænkelige op og nedture i skilsmisseland. 

Engang sagde min eks til mig, da samarbejdet virkelig var ved at køre af sporet: " Der er ingenting, der er bedre, når man IKKE samarbejder". 

Jeg ved, det er svært - og alligevel skal vi lære det. 

Vi ses i "Next Level-deleforældre"! 


FAQ

Får jeg adgang med det samme?

Ja - så snart du har købt kurset, har du adgang.

Vores samarbejde er rigtig dårligt

Det er jeg ked af at høre. Det kan være voldsomt forstyrrende, når samarbejdet er rigtig dårligt. Kurset er skræddersyet, så du også lærer at passe på dig selv, hvis det går rigtig dårligt. 

Kan jeg fortryde mit køb?

Hvis du fortryder købet, så skriv til mig inden 14 dage fra købsdato, så finder vi ud af det. Vær opmærksom på at kurset kun virker, hvis du selv laver en indsats

Hvad nu hvis jeg har flere spørgsmål?

Så skriv til mig i kommentar-feltet, så svarer jeg så hurtigt jeg kan. 

Ja tak - fortæl mig, når "Sådan får du din EKS til at lytte, med 3 -2-1-modellen" starter

Vær sikker på at få din plads og lær, hvordan du forvandler misforståelser til frugtbare samtaler, så du sikrer en tryg hverdag for dit barn.

>