Vilkår for deleforældre

Når man er skilt og SKAL have kontakt med sin eks i mange år, pga de fælles børn, er man ofte udfordret både praktisk og følelsesmæssigt. Det kræver, at man finder ud af at håndtere familelivet på en anden måde, og i den proces erkender at:

Nøgleværdier som deleforældre

  • En dårlig relation kan ikke afgøres i en retssal – men konflikter kan ikke undgås.
  • Børn kan ikke deles – men de kan godt have bopæl 2 steder.
  • Et velfungerende samarbejde mellem forældre er essentielt for børns trivsel.

At man ikke længere har samme bopæl, betyder (desværre) ikke, at man undgår konflikter. Konflikter er en helt fast del af livet, når man omgås andre mennekser. Nogle påstår endda, at det udvikler dig.

Konfliktpartner.dk arbejder med en række faste pejlemærker, man kan finde tilbage til, når man står over for hverdagens dilemmaer. Værdibaserede pejlemærker er langtidsholdbare og giver mulighed for mange forskellige måder at samarbejde på.


3 nøgleværdier til deleforældre der hjælper dig hver dag

 

Du ved, hvad der er bedst for dit barn. Og dit barns anden forælder ved også, hvad der er bedst for dit barn. Det kan af og til være ganske svært at acceptere. Hvis du har et par enkelte værdier i baghovedet, bliver det nemmere at acceptere.


It Takes a Village to Raise a Child

“It Takes a Village to Raise a Child” siger et ordsprog. Kort sagt betyder det, at børns sociale netværk er vigtige at værne om, fordi de fungerer som resurser for børn.

Når børn har to hjem, er det vigtigt, at de har adgang til de sociale relationer i begge hjem – fx legekammerater, fritidsinteresser og bonusfamilier.

Forældreskab er 100 % – 100 %

Forældreskab er 100 % – 100 % – ikke fifty / fifty.Tænk på dig selv som forældre på fuld tid. Selvom du har såkaldt børnefri tid, er du stadig forældre.

Det er bedst for jeres fælles barn, at både du og din eks har kendskab til jeres barn fulde liv. På den måde føler jeres barn sig 100 % anerkendt i begge hjem.  

Tal til kongen og dronningen

“Hvis du taler til kongen i et menneske, så får du kongens svar“. Slutningen på dette gamle danske ordsprog lyder: “Hvis du taler til stodderen, får du stodderens svar.” Tal altid til det bedste i din medforælder .

Positive forventninger til hendes eller hans villighed til at få samarbejdet mellem jer til at fungere giver ofte et positivt resultat.  


Og så en påmindelse: Rank ryggen!


“Når man står i lort til halsen, skal man ikke hænge med hovedet!“ 😳

Som deleforældre og barn af skilte forældre er der mange, der synes, det er synd for en, og det gør det ikke nemmere at holde hovedet oprejst. Selvom man måske ikke (længere) står i lort til halsen, er det stadig en god ide at holde sig oprejst og ranke ryggen. Det er en af konfliktpartner.dks væsentlige værdier.

Læs mere om, hvem der står bag konfliktparnter.dk. Og om hvorfor det er en helt særlig situation du er i, som deleforælder.

Konfliktpartner.dk arbejder med en række faste pejlemærker, man kan finde tilbage til, når man står over for hverdagens dilemmaer. Værdibaserede pejlemærker er langtidsholdbare og giver mulighed for mange forskellige måder at samarbejde på.

 

Eva Maria Knudsen

Jeg ved, det er komplekst at være deleforælder, og at der ikke er nogen facitliste.

I over 25 år har jeg hjulpet professionelt med samarbejde, kommunikation, forhandling, relationsarbejde og konfliktvejledning.

Privat har jeg over 20 års erfaring som deleforælder.

Jeg er uddannet cand. mag. i kommunikation, er certificeret konfliktvejleder og har diplom og bl.a. erfaringer som tillidsrepræsentant i forhandling.

Jeg stiftede den første danske samarbejdsplatform til skilsmisseforældre, 2hjem.dk. I dag hjælper jeg forældre med onlinekurser skræddersyet til deleforældre.

MIT MOTTO:
Bevar kontakten om børnene :-)

>