Ret ryggen!

“Når man står i lort til halsen, skal man ikke hænge med hovedet!“, siger en kær veninde ofte til mig.

Som skilsmisseforældre og skilsmissebarn er der mange, der synes, det er synd for en. Det oplever jeg selv voldsomt irriterende, fordi det på ingen måde hjælper mig med at holde hovedet oprejst. Selvom man måske ikke (længere) står i lort til halsen, er det stadig en god ide at holde sig oprejst og rette ryggen. Det er en af konfliktpartner.dks væsentlige værdier.

Konfliktpartner.dk arbejder med en række faste pejlemærker, man kan finde tilbage til, når man står over for hverdagens dilemmaer. Værdibaserede pejlemærker er langtidsholdbare og giver mulighed for mange forskellige måder at samarbejde på.

3 nøgleværdier

It Takes a Village to Raise a Child

“It Takes a Village to Raise a Child” siger et ordsprog. Kort sagt betyder det, at børns sociale netværk er vigtige at værne om, fordi de fungerer som resurser for børn.

Når børn har to hjem, er det vigtigt, at de har adgang til de sociale relationer i begge hjem – fx legekammerater, fritidsinteresser og bonusfamilier.

Forældreskab er 100 % – 100 %

Forældreskab er 100 % – 100 % – ikke fifty / fifty.Tænk på dig selv som forældre på fuld tid. Selvom du har såkaldt børnefri tid, er du stadig forældre.

Det er bedst for jeres fælles barn, at både du og din eks har kendskab til jeres barn fulde liv. På den måde føler jeres barn sig 100 % anerkendt i begge hjem.  

Tal til kongen og dronningen

“Hvis du taler til kongen i et menneske, så får du kongens svar“. Slutningen på dette gamle danske ordsprog lyder: “Hvis du taler til stodderen, får du stodderens svar.” Tal altid til det bedste i din medforælder .

Positive forventninger til hendes eller hans villighed til at få samarbejdet mellem jer til at fungere giver ofte et positivt resultat.  

Vilkår som deleforælder

Når man er skilt og SKAL have kontakt med sin eks i mange år, pga de fælles børn, er man ofte udfordret både praktisk og følelsesmæssigt. Det kræver, at man finder ud af at håndtere familelivet på en anden måde, og i den proces erkender at:

  • En dårlig relation kan ikke afgøres i en retssal – men konflikter kan ikke undgås.
  • Børn kan ikke deles – men de kan godt have bopæl 2 steder.
  • Et velfungerende samarbejde mellem forældre er essentielt for børns trivsel.

At man ikke længere har samme bopæl, betyder (desværre) ikke, at man undgår konflikter. Konflikter er en helt fast del af livet, når man omgås andre mennekser. Nogle påstår endda, at det udvikler en ;-).

 

Eva Maria Knudsen

Cand.mag., konfliktvejleder, forhandler og psykologisk førstehjælper; Eva Maria Knudsen har i over 20 år beskæftiget sig professionelt med kommunikation, samarbejde og relationer. Hun stod bl.a. bag den første danske samarbejdsplatform til skilsmisseforældre, 2hjem.dk, og har også som tillidsrepræsentant for Dansk Magisterforening arbejdet intenst med samarbejde og forhandling.

>

6 gyldne regler til skilsmisseforældre

Sådan skaber du tryghed i børnenes hverdag og fremmer samarbejdet.

  • Tilmeld dig og få skræddersyede ekspertråd om samarbejdet og konflikthåndtering samt tilbud om e-guides og onlinekurser
  • Download pdf-en
  • Begynd at bruge reglerne og mærk, hvordan du skaber ekstra tryghed i børnenes hverdag