Er du i konflikt med din eks? Få hjælp nu!

Læs lige med her, inden du ringer til din eks og skælder ud!

Hvis du står midt i en skilsmisse eller overvejer at blive skilt, ved du også, der er virkelig mange praktiske ting, der skal ordnes. Et af de meget svære praktiske, men især følelsesmæssige ting, du og din eks skal have styr på er, hvordan I vil håndtere samværet med børnene.

Du har helt sikkert læst mange gange, hvor vigtigt og absolut nødvendigt det er for børnenes trivsel, at I samarbejder som forældre. Og hvis du læser med her, ved du også, det lige præcist er det, der er så svært, når man står midt i konflikten.

Mange ting flyder sammen, når du er i krise. Det er altid børnene, der er vigtigst, men nogle gange er det svært at få øje på, med alle de andre praktiske gøremål.  Advokat g mediator Jørn Nedergaard giver 10 råd om, at komme videre med skilsmisseprocessen på en ordentlig måde.

10 nødvendige råd til før og efter skilsmissen

Du kan med fordel skrive de råd, der appellerer særligt til dig, ned på en lap papir, inden du skal foretage den svære telefonsamtale eller det vanskelige møde med din eks-partner. Vær især opmærksom på punkt 6 og 8!

 1. Bliv ved med at tale sammen – oprethold dialogen
 2. Lad være med at frygte, at du bliver snydt
 3. Tro på, at din partner på trods af din følelse af skuffelse, svigt, bedrag, chok m.v. alligevel har gjort det bedste, han/hun havde format til i situationen
 4. Undgå at angribe og beskylde den anden for noget
 5. Hold bolden på egen banehalvdel og giv udtryk for, hvordan du har det
 6. Forsøg ikke på at straffe den anden med gengældelse
 7. Lad være med at være grisk, og søg et rimeligt kompromis
 8. Giv ikke op, når det viser sig sværere, end du troede
 9. Vær ærlig om det faktum, at du måske ikke selv kan løse konflikten
 10. Tag stilling til, om du skal søge professionel hjælp, fx ved at overveje følgende:
 • er du endnu ikke klar til at tale med din modpart?
 • er dine følelser så stærke, at det er svært at rumme den anden?
 • tror du, at en samtale vil gøre situationen værre?

Har du brug for at tale med nogle for at komme videre? Så book en tid her, så ser vi, hvordan du kommer gennem dine konflikter.

Har du og din eks-partner brug for at tale med en sammen, anbefaler jeg Jørgen Nedergaard, der er konfliktmægler og har bred erfaring med skilsmisseprocessen.


Tags


Måske er du også interesseret i:

>